Chapter 1 Osteo1ogy.............................1 Chapter 2



Download 1.14 Mb.
Page9/21
Date conversion16.05.2018
Size1.14 Mb.
1   ...   5   6   7   8   9   10   11   12   ...   21

(Wang Haijie) Multiple Choice Questions

A1

1. About the wall of the eyeball, which of the following descriptions is not correct?



A. The outmost layer is called fibrous tunic.

B. The middle layer is called vascular tunic.

C. The inner layer is called retina.

D. The anterior 1/6 of the fibrous tunic is the sclera.

E. The posterior 5/6 of the fibrous tunic is the sclera.

2. Which of the following are not extraocular muscles?

A. superior rectus

B. inferior rectus

C. superior obliquus

D. levator palpebrae superioris

E. smooth muscles of the iris and ciliary body

3. Of the neurons in the retina, which form the optic nerve?

A. cone cells

B. ganglion neurons

C. bipolar neurons

D. rod cells

E. cone and rod cells

4. Blocking the scleral venous sinus might result in .

A. a sty

B. glaucoma

C. conjunctivitis

D. chalazion

E. keratitis

5. Nearsightedness is more properly called .

A. myopia

B. hyperopia

C. presbyopia

D. astigmatism

E. diplopia

6. Which lies closest to the exact posterior pole of the eyeball?

A. cornea

B. macula lutea

C. optic disc

D. ciliary body

E. lens

7. Paralysis of a medial rectus muscle would affect .



A. accommodation

B. pupil constriction

C. refraction

D. depth perception

E. convexity of lens

8. Which series of reactions occurs when you look at a nearby object?

A. Suspensory ligament becomes taut, lens becomes less thick.

B. Suspensory ligament has less tension, lens thickens.

C. Suspensory ligament becomes taut, lens thickens.

D. Ciliary muscles relax, lens becomes less thick.

E. Suspensory ligament has less tension, lens becomes less thick.

9. The optic disc is the site where .

A. the macula lutea is located

B. more rods than cones occur

C. only cones occur

D. rods and cones aggregate

E. the optic nerve exits the eye

10. The order in which a light ray passes through the refractory media of the eye is .

A. cornea, aqueous humor, lens, vitreous humor

B. vitreous humor, lens, aqueous humor, cornea

C. cornea, vitreous humor, lens, aqueous humor

D. lens, aqueous humor, vitreous humor, lens

E. vitreous humor, lens, cornea, aqueous humor

11. The part of the fibrous tunic that is white, tough, and opaque is .

A. choroid

B. cornea

C. retina

D. sclera

E. iris

12. The extraocular muscle that does not originate at or near the apex of the orbit is the .



A. inferior obliquus

B. inferior rectus

C. levator palpebrae superioris

D. superior obliquus

E. superior rectus

13. From lateral to medial the ossicles arranges in the order of .

A. incus, stapes, malleus

B. incus, malleus

C. malleus, incus, stapes

D. stapes, malleus, incus

E. incus, malleus, stapes

14. About the tympanic membrane, which of the following descriptions is not correct?

A. Functionally, the tympanic membrane regenerates the vibrations of sound source.

B. The tympanic membrane is obliquely placed, facing downward, forward, and laterally.

C. The lower 3/4 of the tympanic membrane is called the tense part.

D. The upper 1/4 of the membrane is called the flaccid part.

E. The tympanic membrane and the second tympanic membrane are the same in function.

15. The structure that allows air pressure in the middle ear to be equalized with outside air pressure is .

A. mastoid air

B. cochlear duct

C. oval window

D. auditory tube

E. mastoid sinus

16. About the auditory tube, which of the following descriptions is not correct?

A. The auditory tube is a canal connecting the tympanic cavity to the nasopharynx.

B. The medial 2/3 of the tube is supported by bone.

C. It functions to balance the pressures on both sides of the tympanic membrane.

D. In a child, the auditory tube is shorter and relatively wider.

E. Its posterior third is bony, and its anterior two thirds is cartilaginous.

17. About the boundaries of the tympanic cavity, which of the following statement is not right?

A. Eardrum is the lateral boundary.

B. Bony wall of the inner ear is the medial boundary.

C. Posterior wall opens into the mastoid antrum.

D. Anterior wall opens into the mastoid antrum.

E. Roof is formed by a thin plate of bone, the tegmen tympani, which is part of the petrous temporal bone.

18. Infection of the middle ear can spread along all the following pathways except which?

A. through the tegmen tympani to the middle cranial fossa

B. through the medial wall into the labyrinth

C. through the canal for the tensor tympani muscle into the internal carotid artery

D. through the floor into the internal jugular vein

E. through the aditus to the mastoid antrum into the mastoid air cells

19. About the bony labyrinth, which of the following statements is not correct?

A. It is an irregular cavity carved in the petrous bone.

B. From anteromedial to posterolateral, there are semicircular canals, vestibule, and cochlea.

C. Vestibule contains the utricle and the saccule.

D. It is filled with a clear fluid called perilymph.

E. The three semicircular canals-superior, posterior, and lateral-open into the posterior part of the vestibule.

20. About the descriptions of the membranous labyrinth, which one is wrong?

A. It is filled with a clear fluid called endolymph.

B. It is suspended within perilymph contained in bony labyrinth.

C. The saccule is globular and is connected to the utricle.

D. The semicircular ducts are located in the semicircular canals.

E. The utricle and saccule are contained in the cochlea.

21. About the coiled cochlea, which of the following statements is not true?

A. It resembles a snail shell and opens into the anterior part of the vestibule.

B. It is divided into three parts (scalae) on its section.

C. Running through its center is the cochlear duct.

D. The scala vestibule lies superiorly to the cochlear duct.

E. It coils for about 3.5 circles around a pillar of bone called the modiolus.

22. The inferior oblique muscle of the eye is innervated by the .

A. abducent nerve

B. trigeminal nerve

C. oculomotor nerve

D. facial nerve

E. trochlear nerve

23. The optic canal is an opening in the .

A. lesser wing of the sphenoid bone

B. occipital bone

C. petrous part of the temporal bone

D. frontal bone

E. squamous part of the temporal bone

24. The muscles and nerves that are responsible for adducting the eyeball (rotating the cornea medially) include the following except which?

A. the superior rectus

B. the medial rectus

C. the oculomotor nerve

D. the inferior obliquus

E. the inferior rectus

25. The outermost layer of the optic nerve sheath is a continuation of the .

A. arachnoid membrane

B. meningeal dura

C. periosteal dura

D. pia mater

E. retina

26. The inner lining of the eyelid is called the .

A. orbital septum

B. palpebral conjunctiva

C. periorbita

D. sclera

E. tarsal plate

27. The ducts of the lacrimal gland open into the .

A. superior fornix of the conjunctiva

B. inferior fornix of the conjunctiva

C. lacrimal puncta

D. lacrimal canaliculi

E. lacrimal lake

28. Starting from a position gazing straight ahead, to direct the gaze downward, the inferior rectus muscle must be active along with the .

A. superior obliquus

B. inferior obliquus

C. medial rectus

D. lateral rectus

E. superior rectus

A2

1. You are testing the extraocular muscles and their innervation in a patient who periodically experiences double vision. When you ask him to turn his right eye inward toward his nose and look downward he is able to look inward, but not down. Which nerve is most likely involved?



A. abducent

B. nasociliary

C. oculomotor, inferior division

D. oculomotor, superior division

E. trochlear

2. What would the examining physician notice in the eye of a person who has taken a sympathetic blocking agent?

A. exophthalmos and dilated iris

B. enophthalmos and dry eye

C. dry eye and inability to accommodate for reading

D. wide open eyelids and loss of depth perception

E.ptosis and miosis (pin-point iris)

3. A patient complains of loss of hearing in the fight ear. Examination reveals ankylosis (otoselerosis) of the footplate of the stapes to the surrounding bone. Which part of the bony labyrinth is involved?

A. aditus and antrum

B. cochlear (round) window

C. cochlear duct

D. internal acoustic meatus

E. vestibular (oval) window

4. You have a patient with a drooping fight eyelid. You suspect Homer's syndrome. Which of the following signs on the fight side would confirm this diagnosis?

A. constricted pupil

B. dry eye (lack of tears)

C. exophthalmos

D. pale, blanched face

E. sweaty face

5. Following endarterectomy on the fight common carotid, a patient is found to be blind in the fight eye. It appears that a small thrombus embolized during surgery and lodged in the artery supplying the optic nerve. What artery would be blocked?

A. central artery of the retina

B. infraorbital

C. lacrimal

D. nasociliary

E. supraorbital

6. You are asked to check the integrity of the trochlear nerve in the right eye Of a patient. Starting with the eyes directed straight ahead, you would have the patient look .

A. inward, toward the nose and downward

B. inward, toward the nose and upward

C. toward the nose in a horizontal plane

D. laterally in a horizontal plane

E. outward, away from the nose and downward

7. An elderly patient with chronic otitis media (middle ear infection) might have all the following complications except:

A. inability to chew food due to injury to the mandibular division of the trigeminal nerve (CN V)

B. loss of taste in the anterior part of the tongue due to injury to the chorda tympani nerve

C. mastoiditis

D. paralysis of facial muscles due an injury to the facial nerve (CN VII)

E. some degree of deafness due to damage to the ossicles

8. An adolescent boy suffers from severe acne. As is often the case he frequently squeezed the pimples on his face. He subsequently develops a fever and deteriorates into a confused mental state and drowsiness. He is taken to his physician and after several tests a diagnosis of cavernous sinus infection and thrombosis is made. The route of entry to the cavernous sinus from the face was most likely the

A. carotid artery

B. mastoid emissary vein

C. middle meningeal artery

D. ophthalmic vein

E. parietal emissary vein

BI

A. outwards



B. inwards

C. down and outwards

D. up and outwards

E. up and inwards

1. Superior rectus muscle will move the eye .

2. Lateral rectus muscle will move the eye .

3. Superior obliquus muscle will turn the eye .

4. Inferior obliquus muscle will turn the eye .

A. auditory (nasopharyngeal) tube

B. cochlea

C. external acoustic meatus

D. internal acoustic meatus

E. sacculus

5. The entry of bacteria through which space could lead to an infection in the mastoid air cells?

6. The spiral organ lies in .

True or False Questions

1. The central artery of the retina runs in the substance of the optic nerve and enters the eyeball at the center of the optic disc. Here, it divides into branches, which may be studied in a patient through an ophthalmoscope. The branches are end arteries. ( )

2. The optic nerve enters the orbit from the middle cranial fossa by passing through the superior orbital fissure. ( )

3. The transparent cornea is largely responsible for the refraction of the light entering the eye. It is in contact posteriorly with the aqueous humor. ( )

4. The lens is situated behind the iris and in front of the vitreous body and is encircled by the ciliary processes. ( )

5. To accommodate the eye for close objects, the ciliary muscle relaxes and let the ciliary body forward and inward so that the radiating fibers of the suspensory ligament are relaxed. ( )

6. The internal acoustic meatus in the skull is located in the body of the sphenoid bone. ( )

7. The middle ear communicates in front through the auditory tube with the nasopharynx and behind with the mastoid antrum. ( )

8. The bony labyrinth consists of three parts, the vestibule, the semicircular canals, and the cochlea. They are lined by endosteum and contain a clear fluid, the endolymph. ( )

Explanation of Terms

1. cornea

2. zonular fibers

3. ora serrata

4. fovea centralis

5. optic disc

6. sinus venosus sclerae

7. cone of light

8. fenestra vestibule

9. fenestra cochleae

10. prominence of the facial canal

11. spiral organ

12. macula sacculi

13. crista ampullaris

Answer the Following Questions

1. How many tissue layers (tunics) comprise the wall of eyeball and how are the tunics arranged?

2. What important structures are located on the inner surface of the posterior retinal wall?

3. What substances are contained within the space anterior to the lens and within the space posterior to the lens respectively?

4. How does the lens focus light?

5. Give a simple description of the middle ear.

6. What is the structural feature and the function of the auditory tube?

7. What is the difference, if any, between a semicircular canal and semicircular duct?

ANSWERS

Multiple Choice Questions



A1

1. D 2. E 3. B 4. B 5. A 6. B 7. A 8. B 9. E 10. A

11. D 12. A 13. C 14. E 15. D 16. B 17. D 18. C 19. B 20. E

21. E 22. C 23. A 24. D 25. B 26. B 27. A 28. A

A2

1. E 2. E 3. E 4. A . A 6. E 7. A 8. D



B1

1. E 2. A 3. C 4. D 5. A 6. B

True or False Questions

1. T 2. F 3. T 4. T 5. F 6. F 7. T 8. F

Explanation of Terms

1. The transparent tissue constituting the anterior sixth of the outer wall of the eye, with a 7.7-mm radius of curvature as contrasted with the 13. 5 mm of the sclera.

2. Delicate fibers that pass from the equator of the lens to the ciliary body, collectively known as the ciliary zonule.

3. The serrated extremity of the optic part of the retina, located a little behind the ciliary body and marking the limits of the percipient portion of the membrane.

4. A depression in the center of the macula lutea containing only cones and lacking blood vessels.

5. An oval area of the ocular fundus devoid of light receptors where the axons of the retinal ganglion cell converge to form the optic nerve head.

6. The vascular structure encircling the anterior chamber of the eye and through which the aqueous is returned to the blood circulation.

7. A triangular area at the anterior inferior part of .the tympanic membrane, extending from the umbo to the periphery, where there is a reflection of light.

8. An oval opening on the medial wall of the tympanic cavity leading into the vestibule, closed in life by the foot of the stapes.

9. An opening on the medial wall of the middle ear leading into the cochlea, closed in life by the secondary tympanic membrane.

10. The prominence on the medial wall of the tympanic cavity above the vestibular window produced by the presence of the facial canal.

11. A prominent ridge of highly specialized epithelium in the floor of the cochlear duct overlying the basilar membrane of cochlea, containing one inner row and three outer rows of hair cells, or cells of Corti (the auditory receptor cells innervated by the cochlear nerve) supported by various columnar cells.

12. The macula sacculi is placed vertically on the medial wall of the saccule. The hair cells in the macula are innervated by fibers of the vestibular division of the vestibulocochlear nerve. It is primarily static organs for signaling of the position of the head in space, and also responds to quick tilting movement and to liner acceleration and deceleration.

13. An elevation on the inner surface of the ampulla of each semicircular duct; filaments of the vestibular nerve pass through the crista to reach hair cells on its surface; the hair ceils are capped by the cupula, a gelatinous protein-polysaccharide mass.

Answer the Following Questions

1. The wall of the eyeball has three tunics. The most external tunic, the fibrous tunic, consists of the posterior sclera and the anterior cornea. The middle tunic, vascular tunic, consists of the choroid, the ciliary body and the iris anteroposteriorly. The inner tunic, sensory tunic, consists of an outer pigmented layer and an inner nervous layer.

2. Two important spots can be found on the posterior retinal wall. (1) the macula lutea with its central fovea which is the area of highest visual acuity; (2) the optic disc, called blind spot, which is the place where axons of ganglion cells form the optic nerve.

3. Within the space anterior to the lens aqueous humor is contained in both anterior and posterior chambers, and the gel-like vitreous humor is contained within the space posterior to the lens.

4. The biconvex lens helps to focus light. It is suspended in the eye by the suspensory ligament (zonule) attached to the ciliary body. Tension in the zonule resists the lens' natural tendency to round up. A resting eye, with its lens stretched flat by tension in the suspensory ligament, is set to focus the almost parallel rays from distant points. However the diverging rays from nearby points must be bent more sharply if they are to focus on the retina, and this is accomplished by releasing the tension on the suspensory ligament and rounding of the lens.

5. The middle ear is a small chamber within the temporal hone. Its boundaries are the eardrum laterally, the bony wall of the inner ear medially, a bony roof superiorly, a posterior wall that opens into the mastoid antrum, and an anterior wall that opens into the auditory tube.

6. The auditory tube consists of posterolateral bony part and inferomedial cartilaginous part. It connects the tympanic cavity to the pharynx and equalizes air pressure across the eardrum.

7. The three semicircular canals are bony structures, but the semicircular ducts are membranous structures. The special receptors that measure rotational acceleration of the head are located in some particular area called membranous ampulla of semicircular duct.

(Dai Jibin, Pan Feng) Multiple Choice Questions

A1

1. The human nervous system can be subdivided into .



A. autonomic nervous system (ANS) and central nervous system (CNS)

B. autonomic nervous system (ANS) and peripheral nervous system (PNS)

C. central nervous system (CNS) and peripheral nervous system (PNS)

D. somatic nervous system and central nervous system (CNS)

E. somatic nervous system and peripheral nervous system (PNS)

2. The brain has a tiered structure and, from a gross point of view, can be subdivided into .

A. the cerebrum, the brain stem, and the cerebellum

B. diencephalon, the brain stem, and the cerebellum

C. midbrain, pons, and medulla oblongata

D. telencephalon, diencephalon, and the cerebellum

E. diencephalon, pons, and medulla oblongata

3. Which is the basic structural and functional unit of the nervous system?

A. synapse

B. neuron

C. Nissl bodies

D. nerve fiber

E. neuroglia

4. Which nerves convey stimuli from the skin, mucous membranes, and deeper structures?

A. sympathetic nerves

B. parasympathetic nerves

C. motor nerves

D. sensory nerves

E. efferent nerves

5. What consists of rough endoplasmic reticulum and associated ribosomes?

A. Nissl body

B. neurofilaments

C. neurofibrils

D. neuroglia

E. microtubules

6. The conducting (propagating or transmitting) part of the nerve cell body is .

A. soma

B. perikaryon



C. Nissl bodies

D. axon


E. dendrites

7. Which neuron appears T-shaped?

A. pseudounipolar neurons

B. unipolar neurons

C. bipolar neurons

D. tripolar neurons

E. multipolar neurons

8. The peripheral myelinated fiber consists of .

A. axon and myelin sheath

B. axon and neurilemma

C. myelin sheath and neurilemma

D. axon, myelin sheath, and neurilemma

E. myelin sheath and membrane

9. Synaptic transmission permits information from .

A. synaptic junction

B. gap junction

C. presynaptic element

D. synaptic cleft

E. postsynaptic element

10. In the CNS, the myelin is formed by .

A. Schwann cells

B. astrocytes

C. oligodendrocytes

D. macroglia

E. microglia

11. In the PINS, the myelin is formed by .

A. Schwann cells

B. astrocytes

C. oligodendrocytes.

D. macroglia

E. microglia

12. In the PNS, many nerve fibers assemble to form a .

A. fiber bundles

B. white matter

C. nerve

D. tracts

E. fasciculi

True or False Questions

1. Functionally, the nervous system can be subdivided into two systems: somatic nervous system and autonomic (visceral) nervous system. ( )

2. Synapses are composed of three basic elements: the presynaptic element, the synaptic cleft, and the postsynaptic element. ( )

3. The gray matter on the surface of the brain is termed medulla. ( )

4. In CNS, myelin is formed by Schwann cells. ( )

5. Afferent fibers are involved in motor functions, such as the contraction of muscles or secretion of glands. ( )

6. Nissl bodies can usually be seen in nerve cell bodies stained with basophilic dyes, and consists of rough endoplasmic reticulum and associated ribosomes. ( )

7. The receptive part of the neuron is the dendrite. ( )

8. Bipolar neurons transmit both sensory and motor nerve impulses, and are characteristic of the brain, spinal cord, and peripheral autonomic nervous system. ( )

9. The peripheral myelinated fiber consists of axon, myelin sheath, and neurilemma. ( )

10. Classically, glial cells are grouped into .two categories in the CNS, macroglia and microglia.

( )

Explanation of Terms



1. neuron

2. axon


3. dendrites

4. nerve fibers

5. neuroglia

6. gray matter

7. nucleus

8. ganglia

9. reticular formation

10. synapse

11. electrical synapses

Answer the Following Questions

1. What's the role of human nervous system?

2. What does the central portion of the nervous system consist of?

1   ...   5   6   7   8   9   10   11   12   ...   21


The database is protected by copyright ©dentisty.org 2016
send message

    Main page