Anatomy midterm Number of primary oocytes that are arrested in prophase 1 of the first meiosis and remain in that arrested stage until puberty is : a 50 b 5000 c 400,000 d 500,000,000



Download 21.58 Kb.
Date08.02.2017
Size21.58 Kb.


Anatomy midterm

1. Number of primary oocytes that are arrested in prophase 1 of the first meiosis and remain in that arrested stage until puberty is :
A) 50
B) 5000
C) 400,000
D) 500,000,000



The answer: C


2. The muscle that extends , adducts and medial rotates the arm is :
A) Trapezius
B) Serratus anterior
C) Pectoralis major
D) Latissimus dorsi
E) Deltoid

The answer: D



3. which one of the following is not related to the bicipital sulcus ?!
A) Musculocutaneous nerve
B) Thoracodorsal nerve
C) Lateral pectoral nerve
D) Upper subscapular nerve
E) Lower subscapular nerve


The answer: D

4. Which of the following doesn't pierce the clavipectoral fascia ?!
A) cephalic vein
B) Thoracoacromial artery and vein
C) lymphatic vessels
D) lateral pectoral nerve.
E) Lateral thoracic artery


The answer: E

5. One B Spermatogonia gives :
A) 4 spermatozoa 22 + X, 4 spermatozoa 22 + y
B) 8 spermatozoa 44 + XY
C) 8spermatozoa either 22 + X, or 22 + Y
D) none of the above


The answer: A

6. One of the following is wrong about the ulnar artery ?!
A) it gives common interosseous
B) it gives deep palmar branch
C) it gives Superficial palmar artery


The answer: C

7. One of the following is not correct about the palm of the hand:
A) Lumbrical muscles are related to the tendons of flexor digitorum profundus
B) Superficial Palmer arch is deep to palmar aponeurosis
C) Palmar aponeurosis splits are continous with the fibrous flexor sheath
D) Deep palmar arch is distal to superficial palmar arch


The answer: D

8. All of these happen at the insertion of coracobrachialis except :
A) deltoid insertion
B) ulnar nerve pierces the medial intermuscular septum
C) Radial nerve pierces the later intermuscular septum


The answer: C

9. All of the following is caused by carpal tunnel syndrom except :
A) no loss of sensation in the lateral 2 thirds of the palm (normal )
B) adduction of the thumb
C) abduction of the thumb
D) loss of the thenar eminance

The answer: B



10. The correct order of these structures in the cupital fossa from medial to lateral is :
A) median nerve - biceps tendon - brachial artery - radial nerve
B) radial nerve - brachial artery - biceps tendon - median nerve
C) radial nerve - biceps tendon - brachial artery - median nerve
E) median nerve - brachial artery - biceps tendon - radial nerve


The answer: E

11. Muscle that doesn't insert in the dorsal expansion :


Don't remember the choices,
The answer: First palmar interosseous


12. someone fell on his shoulder, injury to c5,6 , what is wrong ?
A) erb-duchen
B) median and musculucutanuoes nerves funcionaless


The answer: B

13. something is not produced by the spermiogenesis?
A) acrosome
B) flagellum
C) condensation and elongation of nucleus


D) loss of most of the cytoplasm as residual body
E) motile spermatozoa


The answer: E

14. Sertoli cell is involved in all the following except :
A) maturation of the spermatids
B) secretion of testosterone
C) phagocytosis
D) Secretion of Adrogen binding proteins


The answer: B

15. One of the following is not correct about the proliferative stage:
A) Gland development
B) Spiral arteries development
C) Increased Temperature
D) High estrogen levels
E) follicular maturation


The answer: C

16. Don't remember the question exactly, maybe (Something wrong about the Spermatogenesis)
A) separation of centromeres during meiosis 2
B) separation of centromeres during meiosis 1


The answer: B

17. All of the following happen during fertilization except :
A) penetration of corona radiata
B)acrosomal reaction
C) capicitaion
D) penetration of zona pullicida
E) change in the permeability of zona pullica
F) direct degradation of zona pellocida ...


The answer: F

18. All of the following happen during the first week after fertilization except :
A) superficial implantation on the 7th day in the basal layer
B) histolysis on the 6th day
C) smth related to endoderm


The answer: Guess it is A

19. Smth wrong :
A) zygote: 44 chromosomes + 2 sex chromosomes
B) primordial germ cell: 22 chromosomes + 1 sex chromosomes


The answer: B


20. Structures that pass through the quadrangular space :
A) axillary nerve + posterior circumflex humeral artery
B) axillary nerve + anterior circumflex humeral artery
C) radial nerve + posterior circumflex humeral artery


The answer: A

21. Which of the following does not pass through the fourth compartment of the extensor retinaculum:
A) Extensor digitotum tendon
B) Extensor indices tendon
C) Posterior interossoeus nerve
D) Posterior interossoeous artery
E) Anterior interossious artery


The answer: D

22. The unrelated pair is :


The answer: Implantation - acrosine


23. A chief of surgery had scheduled a surgery to fix a fracture in the anular ligament of the neck of radius and told you to ask to the patient to do a move before the surgery to make sure that it's a fracture in that area what would you ask him to do :
A) extend the fingers
B)Extend the forearm
C) pronate the hand
D) extend the wrist
E) radial deviation


The answer: A

24. One of the following is wrong about the rotator cuff:
A) it includes: supraspinatous, infraspinatous, subscapularis and teres minor muscles
B) They insert in the greater and lesser tuberosities of humerous
C) They are the most importnat stabilizing structures of the shoulder joint
D) they support the shoulder joint from all directions except inferiorly
E) They are all innervated from branches of the posterior cord of the brachial plexus


The answer: E

25. One of the following is incorrect about the pronation and supination of the forearm:
A) Supination involves the superior and inferior radio-ulnar joints
B) One of the pronator muscles is strongly related to the median nerve
C) supination during flexion is mainly done by biceps brachii
D) one of the supinator muscles is strongly related to musculocutaneous nerve
E) Forgot it which is the right answer.


Correction Team Done by:



Share with your friends:


The database is protected by copyright ©dentisty.org 2019
send message

    Main page