Chapter 1 Osteo1ogy.............................1 Chapter 2



Download 1.14 Mb.
Page4/21
Date conversion16.05.2018
Size1.14 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   21
B. epididymis

C. ductus deferens

D. penis

E. seminal vesicle

3. The gonad of male reproductive system is .

A. testis

B. prostate

C. epididymis

D. seminal vesicle

E. bulbourethral gland

4. The organ which can produce sperms is .

A. testis

B. prostate

C. epididymis

D. seminal vesicle

E. bulbourethral gland

5. The organ which secretes male sex hormone is .

A. testis

B. prostate

C. epididymis

D. seminal vesicle

E. bulbourethral gland

6. Sperms are produced in .

A. straight seminiferous tubules

B. contorted seminiferous tubules

C. efferent ductules of testis

D. duct of epididymis

E. ductus deferens

7. The interstitial cells (cells of Leydig) .

A. nourish sperms

B. produce testosterone

C. produce sperms

D. secrete alkaline fluid

E. produce testosterone and produce sperms

8. Where are the testes in a normal adult?

A. peritoneal cavity

B. abdominal cavity

C. scrotum

D. inguinal canal

E. pelvic cavity

9. All of the following are true except the .

A. average weight of each testis is from 10 to 15 grams

B. anterior border of testis is free

C. epididymis is attached to anterior border of testis

D. blood vessels, nerves and lymphatics pass through the posterior border to enter or leave the testis

E. tunica albuginea encapsulates each testis directly

10. All of the following are true except that .

A. the function of testes is declined in old people

B. cryptorchidism is the condition that the testes do not descend into the scrotum after birth

C. the testes are contained in the abdominal cavity in early fetal life

D. the testes produce testosterone after birth

E. the descent of testes may be associated with the shortening and differential growth of the gubernaculum

11. The efferent ductules of testis empty into the .

A. rete testis

B. epididymis

C. ductus deferens

D. straight tubules

E. seminiferous tubules

12. Which is continuous with the duct of epididymis?

A. straight seminiferous tubules

B. contorted seminiferous tubules

C. efferent ductules of testis

D. ductus deferens

E. ejaculatory duct

13. Which statement is false about the testes?

A. Testes are paired organs.

B. Testes are located in the scrotum.

C. There are two tissue layers, or tunics, cover the testes.

D. The testis may be arrested or delayed in its transit to the scrotum.

E. The contorted seminiferous tubules produce sex hormone.

14. The ducts of the male reproductive system include the following except .

A. testis

B. epididymis

C. ductus deferens

D. urethra

E. ejaculatory duct

15. Where is sperm stored?

A. testis

B. prostate

C. epididymis

D. seminal vesicle

E. bulbourethral gland

16. Which one belongs to the portion of the epididymis?

A. apex


B. base

C. tail


D. root

E. neck


17. Which description is false about the epididymis?

A. Epididymis is attached to the superior extremity and posterior surface of the testis.

B. Epididymis may be divided into head, body and tail.

C. The terminal ductule of epididymis is continuous to the ejaculatory duct.

D. The sperms are stored in epididymis.

E. The secretions nourish the sperms.

18. The spermatic cord may be divided into the following part except .

A. testicular part

B. funicular part

C. inguinal part

D. pelvic part

E. prostatic part

19. The spermatic cord contains the following structures except the .

A. testicular artery

B. pampiniform plexus

C. ejaculatory duct

D. nervous plexus

E. remnants of the vaginal process

20. The end of the ductus deferens is a dilated sac called the .

A. spermatic cord

B. seminal vesicle

C. ampulla

D. ejaculatory duct

E. efferent ductules

21. Where is the place that the ligation of ductus deferens or vasectomy is performed usually?

A. the testicular part of ductus deferens

B. the funicular part of ductus deferens

C. the inguinal part of ductus deferens

D. the pelvic part of ductus deferens

E. the ampulla ductus deferentis

22. The part of the male reproductive tract which only carries semen within the prostate is the .

A. prostatic urethra

B. membranous urethra

C. seminal vesicle

D. ductus deferens

E. ejaculatory duct

23. The ejaculatory duct ejects the sperms with its additives into .

A. membranous part of urethra

B. cavernous part of urethra

C. bulbar part of urethra

D. prostatic part of urethra

E. navicular fossa of urethra

24. The ejaculatory duct .

A. courses through membranous part of urethra

B. courses through prostate

C. has function of storing sperms

D. opens into the bulbar part of urethra

E. is about 10cm long

25. Which statement is not true about the ejaculatory duct?

A. It is formed by the union of the ampulla ductus deferentis and the duct of the seminal vesicle

B. It pierces the capsule of the prostate on its anterior surface.

C. It receives secretions from the seminal vesicles.

D. It ejects the sperms with its additives into the prostatic urethra.

E. It is about 2cm long.

26. Which of the following does not conduct sperms?

A. ampulla the ductus deferentis

B. duct of the seminal vesicle

C. epididymis

D. prostatic urethra

E. all of the above

27. Which belongs to the male accessory glands?

A. testis

B. epididymis

C. spermatic cord

D. scrotum

E. seminal vesicle

28. Which male accessory gland lies inferior to the urinary bladder and surrounds the urethra like a donut?

A. epididymis

B. bulbourethral glands

C. ductus deferens

D. prostate

E. seminal vesicles

29. Seminal vesicles .

A. are posterior to the prostate

B. can store the sperms

C. are unpaired

D. secrete fluid to make up semen

E. excrete their fluid into the bulbar part of urethra

30. The prostate .

A. contains upper, middle and lower lobes

B. encircles the urethra

C. is well imaged radiologically using an intravenous urogram

D. is extraperitoneal

E. Both B and D are correct.

31. The prostate .

A. is anterior to pubic symphysis

B. excretes its fluid into the bulbar part of urethra

C. is the male gonad

D. can secrete a little sex hormone

E. is passed by male urethra

32. The prostate .

A. are paired parenchymatous organs

B. is chestnut-shaped organ with the apex is upward and base is downward

C. may be felt through the rectum

D. presents a sulcus of prostate in the front surface of the body

E. is usually divided into 3 lobes

33. The duct of prostate opens into .

A. prostatic part of urethra

B. membranous part of urethra

C. bulbar part of urethra

D. cavernous part of urethra

E. anterior urethra

34. Which of the following produce(s) a secretion that helps maintain the motility and viability of sperms?

A. prostate

B. penis

C. bulbourethral glands

D. ejaculatory duct

E. urethral glands

35. The ducts of bulbourethral glands open into .

A. prostatic part of urethra

B. membranous part of urethra

C. bulbar part of urethra

D. cavernous part of urethra

E. posterior urethra

36. Whose secretions do not make up semen?

A. bulbourethral glands

B. epididymis

C. seminal vesicle

D. prostate

E. scrotum

37. The accessory reproductive gland(s) that contribute(s) the most volume to the semen is/are the .

A. seminal vesicles

B. bulbourethral glands

C. urethral glands

D. greater vestibular glands

E. prostate gland

38. The dartos coat is a layer of smooth muscle fibers found within .

A. the scrotum

B. the penis

C. the epididymis

D. the prostate

E. the testis

39. Where do the testes originate in a fetus?

A. scrotum

B. pelvic cavity

C. abdominal cavity

D. retroperitoneal space

E. inguinal canal

40. The failure of a testis to descend is referred to as .

A. inguinal hernia

B. strangulated hernia

C. vaginal process

D. cryptorchidism

E. hydrocele

41. Concerning the penis, the .

A. root (fixed portion) of the penis is attached to the ischiopubic rami

B. cavernous body of urethra is found dorsal to the cavernous body of penis

C.tunica albuginea is a thickened layer of connective tissue surrounding the ischiocavernosus muscles

D. membranous part of urethra contains a dilated portion called the navicular fossa

E. the glans penis is the expanded distal portion of the cavernous body of penis

42. Which is the correct division of the penis?

A. apex


B. base

C. body


D. tail

E. neck


43. Which portion belongs to the penis?

A. apex


B. base

C. root


D. tail

E. neck


44. The bulb and crus of the penis are located at .

A. the glans penis

B. the corona glandis

C. the body of the penis

D. the prepuce

E. the root of the penis

45. The narrowest portion of the male urethra is the .

A. internal urethral orifice

B. membranous part

C. external urethral orifice

D. cavernous part

E. prostatic part

46. Which is not correct about male urethra?

A. serves as a common tube for both the urinary and reproductive systems

B. presents 3 dilations

C. presents 2 curvatures

D. presents 3 narrows

E. is divided into prostatic part, cavernous part and bulbar part

47. The dilation part of male urethra is the .

A. prostatic part

B. membranous part

C. cavernous part

D. internal urethral orifice

E. external urethral orifice

48. Which is the anterior urethra in the clinic?

A. prostatic part of urethra

B. membranous part of urethra

C. cavernous part of urethra

D. bulbar part of urethra

E. prostatic and membranous part of urethra

49. Which is the posterior urethra in the clinic?

A. prostatic part of urethra /

B. membranous part of urethra

C. cavernous part of urethra

D. bulbar part of urethra

E. prostatic and membranous part of urethra

50. Urethral glands function to .

A. secrete mucus

B. produce nutrients

C. secrete hormones

D. regulate sperms production

E. secrete acid phosphatase

A2

1. After agreeing to have no more children, a man and his wife decided he should have a vasectomy. Which structure would then be surgically ligated?



A. ductus deferens

B. ejaculatory duct

C. epididymis

D. navicular fossa

E. seminal vesicle

2. During a vasectomy, the ductus deferens is ligated in the superior part of the scrotum. Two months following this sterilization procedure, the subsequent ejaculate contains mainly .

A. prostatic fluid only

B. seminal fluid and prostatic fluid

C. sperms only

D. sperms and seminal fluid

E. sperms, seminal fluid, and prostatic fluid

3. The prostate is often imaged using an ultrasound transducer placed in which location?

A. penis

B. perineum

C. rectum

D. urethra

E. urinary bladder

4. An elderly male patient presents with dysuria and urgency. You suspect benign prostatic hypertrophy which has caused an enlargement of the .

A. interureteric crest

B. prostatic utricle

C. seminal colliculus

D. urethral sphincter

E. uvula

5. An elderly patient is having difficulty in voiding (urinating)- He complains that after voiding, he still feels as though he needs "to go' again. You suspect that this patient suffers from benign prostatic hypertrophy, which has caused enlargement of the of the bladder.

A. seminal colliculus

B. interureteric crest

C. ampulla

D. trigone

E. uvula

6. A 65 years old male patient complains of difficulty in urinating. When the doctor touches inside his anus, which structure may be enlarged?

A. seminal vesicle

B. prostate

C. bulbourethral gland

D. ampulla ductus deferentis

E. urinary bladder

7. When the doctor catheterizes for a male patient because of dysuria and retention, which statement is not correct?

A. The penis should be raised to eliminate the prepubic curvature.

B. The catheter courses through the cavernous body of urethra.

C. The urethra courses through the prostate.

D. The catheter passes through three narrow of the urethra in turn, which are external orifice, membranous part and prostatic part.

E. The urethra is 16 to 22cm long

BI

A. prostatic part of the urethra



B. membranous part of the urethra

C. cavernous part of the urethra

D. internal orifice of the urethra

E. external orifice of the urethra

1. The shortest part of the male urethra is .

2. The longest part of the male urethra is .

3. The anterior urethra in the clinic is .

4. The ejaculatory duct opens into .

A. testis

B. epididymis

C. scrotum

D. prostate

E. bulbourethral gland

5. The organ which may be touched inside the rectum

6.The organ stores the sperms

7. The largest male accessory gland

8.The organ which opens into bulbar part of the urethra

A. tunica albuginea

B. dartos coat

C. tunica vaginalis

D. contorted seminiferous tubules

E. straight seminiferous tubules

9. The sperms are produced in .

10. The structure which contains smooth muscles is .

11. The structure which encloses testis and epididymis is .

True or False Questions

1. The functions of the testis are to produce sperms and male sex hormones. ( )

2. The left testis hanging somewhat higher than its fellow. ( )

3. There are 300-400 lobules per testis ( )

4. The tunica albuginea is a capsule of connective tissue associated with the testis. ( )

5. The seminiferous tubules are highly coiled duct in which sperms are stored for maturation. ( )

6. The interstitial endocrinecytes are located between seminiferous tubules and secrete testosterone. ( )

7. The epididymis is one of the male accessory glands. ( )

8. The epididymis is an elongated organ attached to the posterior surface of the testis. ( )

9. The duct of epididymis tightly coiled tubes, composed of cells that develop into sperms. ( )

10. The tail of epididymis is continuous with the beginning portion of the ductus deferens. ( )

11. The funicular part of the ductus deferens is the best portion for ligation. ( )

12. The ductus deferens enters the pelvic cavity through the inguinal canal. ( )

13. The spermatic cord consists of the structures to testis except the cremaster. ( )

14. From the external to internal, the three layers of tunicae enclosed the spermatic cord are external spermatic fascia, cremaster and internal spermatic fascia. ( )

15. The ejaculatory duct ejects sperms and fluid into the urethra just before ejaculation. ( )

16. The ejaculatory duct is formed by the union of the ampulla ductus deferentis and the duct of the bulbourethral gland. ( )

17. The seminal vesicles lie at the apex of the urinary bladder. ( )

18. The prostate is situated in the pelvic cavity, below the lower part of the pubic symphysis. ( )

19. The base of prostate is directed downward, and is applied to the inferior surface of the bladder. ( )

20. The prostate is immediately enveloped by a thin but firm fibrous capsule. ( )

21. The discharge from the prostate makes up about 40 % of the volume of the semen. ( )

22. The secretions of seminal vesicle contribute to the motility and viability of sperms. ( )

23. The semen contains sperms and the fluid form seminal vesicles, prostate and bulbourethral glands. ( )

24. The scrotum is subdivided into two longitudinal compartments by a fibrous scrotal septum. ( )

25. Contraction of the dartos muscle is responsible for elevation of the testes during sexual arousal or on exposure to cold. ( )

26. The root of penis is attached to the ischiopubic rami and expands posteriorly to form the bulb of the penis and the crus of the penis. ( )

27. The mass of tissue that surrounds the cavernous part of the urethra is called the cavernous body of the penis. ( )

28. The prostatic part of the urethra is the widest and most dilatable part of the canal. ( )

29. The membranous part of the urethra is the narrowest part of the canal. ( )

30. The prostatic part and membranous part of urethra are often called anterior urethra in the clinic. ( )

Explanation of Terms

1. interstitial cells

2. spermatic cord

3. vaginal cavity

4. ampulla ductus deferentis

5. ejaculatory duct

6. urethral crest

7. bulb of urethra

8. prepubic curvature

9. seminal vesicle

10. sulcus of prostate

11. cryptorchidism

12. prepuce of penis

Answer the Following Questions

1. What are the divisions of ductus deferens?

2. What is the penis composed of?

3. What are the lobes of the prostate?

4. What do the male accessory reproductive glands include?

5. What are the divisions of male urethra?

6. Which muscles help regulate the temperature of the testes?

7. What are the groups of reproductive organs in males, and what are the functions of each group?

8. Where are the sperms produced? Which ducts are the sperms transported to the outside?

9. What are the morphology and location of the prostate?

10. Where are the narrows and dilations of male urethra located?

11. What are the structures of the testis?

12. How does the testis descend to the scrotum?

ANSWERS

Multiple Choice Questions



A1

1. D 2. D 3. A 4. A 5. A 6. B 7. B 8. C 9. C 10. D 11. B 12. D 13. E 14. A 15. C 16.C 17. C 18.E 19. C 20. C 21. B 22. E 23. D 24. B 25.B 26. B 27. E 28. D 29.D 30. E 31.E 32.C 33. A 34.A 35.C 36.E 37. A 38. A 39. D 40. D 41. A 42.C 43. C 44.E 45. C 46. E 47. A 48. C 49.E 50. A

A2

1. A 2. B 3. C 4. C 5. E 6. B 7. D



BI

1. B 2. C 3. C 4. A 5. D 6. B

7. D 8. E 9. D 10. B 11. C

True or False Questions

1. T 2. F 3. F 4. T 5. F 6. T 7. F

8. T 9. F 10. T 11. T 12. T 13. F 14. T

15. T 16. F 17. F 18. T 19. F 20. T 21. T

22. T 23. T 24. T 25. F 26. T 27. F 28. T 29. F 30. F

Explanation of Terms

1. The interstitial cells (cells of Leydig) are specialized endocrine cells between the seminiferous tubules. The function of these cells is to produce and secrete the male sex hormones.

2. The spermatic cord extends from the testis to the inguinal canal and consists of the ductus deferens, the testicular artery and pampiniform plexus, nerves, the cremaster muscle, lymph vessels, remnants of the vaginal process and connective tissue.

3. The tunica vaginalis is a thin serous sac derived from the peritoneum during the descent of the testes, which may be divided into parietal layer and visceral layer. The space between the two layers is called vaginal cavity.

4. The ampulla ductus deferentis is the dilated terminal portion that joins the ejaculatory duct.

5. The ejaculatory duct is formed by the union of the ampulla ductus deferentis and the duct of the seminal vesicle. The ejaculatory duct then pierces the capsule of the prostate on its posterior surface and continues through this gland.

6. The urethral crest is a narrow longitudinal ridge upon the posterior wall or floor of the prostatic urethra.

7. The posterior portion of the cavernous body of urethra expands to form the bulb of urethra.

8. The prepubic curvature lies anteroinferior to the pubic symphysis, which may straighten or disappear upon erection of the penis.

9. The seminal vesicles are convoluted club-shaped glands lying at the base of the urinary bladder, in front of the rectum. The seminal vesicle is one of the male accessory reproductive glands.

10. The lower larger portion of prostate presents a shallow median sulcus on its posterior surface.

11. If the testis is arrested or delayed in its transit to the scrotum, it is called cryptorchidism.

12. The skin of the body of the penis is loosely attached over the glans penis as a protective retractable sheath called the prepuce.

Answer the Following Questions

1. The ductus deferens is divided into four parts, which are testicular part, funicular part, inguinal part and pelvic part.

2. The penis is composed of three cylindrical columns of erectile tissue, which are the paired cavernous bodies of penis and single cavernous body of urethra.

3. The prostate is usually divided into five lobes, which are anterior, posterior, middle and two lateral lobes.

4. The accessory reproductive glands of the male include the seminal vesicles, the prostate, and the bulbourethral glands.

5. The male urethra includes prostatic part, membranous part and cavernous part.

6. The cremaster and dartos muscles help regulate the temperature of the testes.

7. The gonads (testes) produce sperms and hormones; the ducts transport, store, and receive sperms; and the accessory sex glands secrete materials that support sperms.

8. The sperms are produced in contorted seminiferous tubules, and transported to the epididymis for storage via a series of efferent ductules of testes. Then the sperms are transferred to the female through ductus deferens, ejaculatory duct and urethra in turn during ejaculation.

9. The prostate is about the size of a chestnut and somewhat conical in shape, and presents for examination a base, an apex, an anterior, a posterior and two lateral surfaces. The part between base the apex is also named body of prostate. The lower larger portion of prostate presents a shallow median sulcus on its posterior surface. The prostate is situated in the pelvic cavity, below the lower part of the pubic symphysis, above the superior fascia of the urogenital diaphragm, and in front of the rectum, through which it may be distinctly felt, especially when enlarged.

10. There are three narrows in male urethra, which are the internal orifice, the membranous part and the external orifice. There are also three dilations, which are located in prostatic part, the bulb of urethra and the navicular fossa of the urethra.

1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   21


The database is protected by copyright ©dentisty.org 2016
send message

    Main page